Intern Groepsanalist

Een duurzame aanpak voor groepsdynamisch werken

Investering

Intern Groepsanalist

Ontwikkel je expertise in groepsanalyse en creëer een veilige en optimale leeromgeving met onze opleiding tot Intern Groepsanalist!

Ondanks de aanwezigheid van specifieke kennis binnen scholen, zoals gedragsspecialisten, Master SEN-docenten of orthopedagogen, blijven er vaak vragen bestaan over moeilijke klassen, groepsdynamiek en groepsvorming. Daarom starten wij ieder schooljaar met een nieuwe opleiding tot Intern Groepsanalist.

Deze opleiding biedt diepgaand inzicht in groepsdynamiek en de mogelijke gevolgen van een onveilig klimaat. Ons doel is om een optimaal klimaat in de klas te creëren, waarin kinderen de kans krijgen om te leren en zich te ontwikkelen. Wil jij ook preventief werken aan veilige groepen op school? Dan is de IGA opleiding iets voor jou!

De opleiding bestaat uit 5 theoriebijeenkomsten waarin we theoretische kennis rondom groepsdynamiek delen en werken aan persoonlijke groei. Daarnaast zijn er 3 praktijkbijeenkomsten waarin je gericht leert observeren en analyseren. In het tweede deel van de opleiding ga je twee keer met een leerteam aan de slag. Samen draaien jullie analyselessen bij elkaar op school, zodat jullie van elkaar kunnen leren.

Tijdens zelfstudie en portfolio-opdrachten reflecteer je op je persoonlijke ontwikkeling na elke bijeenkomst. Hierdoor werk je al tijdens de opleiding aan een prettige sfeer in de school.

Na afronding van de opleiding kan je de taak van Intern Groepsanalist op school krijgen. Je voldoet aan de criteria om interne groepen te observeren en analyseren, en vervolgens met collega's in gesprek te gaan om een plan van aanpak te maken voor de betreffende groep. Je leert onder andere groepen te observeren en analyseren, externaliserend en ongewenst gedrag te begrijpen en te plaatsen, interventiegesprekken te voeren met collega's, preventief te werken aan sociale veiligheid, en te adviseren bij groepsformaties.

Tijdens de opleiding heb je direct contact met de trainers van Groepsanalyse voor vragen en ondersteuning.
De opleiding tot Intern Groepsanalist vindt altijd plaats tussen september en juni. De opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten (8 met trainers en 2 met je leerteam) en omvat ongeveer 120 uur zelfstudie.

Favicon

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen over deze cursus. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen neem dan gerust contact met ons op!
De opleiding tot Intern Groepsanalist wordt op 4 verschillende locaties gegeven:– Breda – Rotterdam – Goes – ‘s-Hertogenbosch
De opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten (8 met trainers en 2 met je leerteam) en omvat ongeveer 120 uur zelfstudie.
Je wordt een expert in het analyseren van groepen door dit veel te oefenen. Het is daarom van belang om tijdens de opleiding voldoende tijd te hebben en te nemen om verschillende groepen te bekijken. Je hoeft niet altijd een volledige analyse te doen om te oefenen. Je kunt er ook voor kiezen om onderdelen van de analyse te oefenen.
Je kunt een bijeenkomst inhalen op een van de andere locaties. Overleg dit altijd met de trainers zodat zij weten wanneer er iemand uit een andere groep aansluit. We hebben ervoor gezorgd dat de bijeenkomsten op alle vier de locaties redelijk op elkaar aansluiten waardoor inhalen gemakkelijk kan.

Aanmelden

Meld je aan voor de opleiding tot Intern Groepsanalist bij onze opleidingsmanager, Kelly. Zij zal er persoonlijk voor zorgen dat jouw aanmelding met grote zorgvuldigheid verwerkt wordt!

Veelgestelde vragen

Wat leer je tijdens de IGA opleiding?
Tijdens de opleiding leer je een waardevrije analyse maken van een groep inclusief alle daarbij behorende vaardigheden. Kijk voor informatie over de IGA opleiding onder het kopje "opleidingen"