Verdiepingstrajecten na de IGA opleiding

Je vaardigheden als groepsanalist op peil houden

Investering

Na de IGA opleiding

Wanneer je de IGA opleiding succesvol hebt afgerond kun je op je eigen school aan de slag met de basisanalyse. Wanneer je op zoek bent naar verdieping en verbreding in je kennis en vaardigheden dan hebben we voor jou diverse vervolgtrajecten waar je uit kunt kiezen.

Intervisie

Sparren en je eigen vaardigheden op peil houden als interngroepsanalist? Dat kan tijdens de Groepsanalyse intervisiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken we diverse casussen die we tegenkomen in de praktijk. Tijdens de intervisiebijeenkomsten is er voor jou ook ruimte om een casus in te brengen. Naast gesprekken over de inhoudelijke kant van de analyses bespreken we ook hoe je groepsanalyse kunt laten leven binnen je team en je school. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je in tijden van lerarentekorten toch tijd kunt blijven maken voor het doen van analyses?
Samen met andere groepsanalisten bespreken we in verschillende intervisievormen de meest uiteenlopende praktijkvoorbeelden.

Investering: 299 eu. voor 4 bijeenkomsten of 125 eu. per bijeenkomst

Arrangementen verbreding

Tijdens één bijeenkomst geven we inzicht in de verschillende activiteiten die je kunt doen om gedrag te observeren. We hebben veel teruggekregen dat leerlingen de activiteiten gaan doorzien en afwijkend gedrag gaan vertonen wanneer er vaker analyses gedaan zijn. De eerste vraag tijdens de bijeenkomst gaat zijn ‘wat zegt dit dan over het karakter van de betreffende leerling?’ maar daarnaast hebben we de reader verder uitgewerkt en de activiteiten anders beschreven.
Samen gaan we de zaal in om de activiteiten zelf te ondergaan. We gaan ervaren welke activiteiten geschikt zijn om gedrag te observeren en we vergroten je toolbox aan arrangementen, zodat je de kinderen niet steeds in hetzelfde arrangement hoeft te zetten.

Investering: 195 eu. per persoon

Hussel specialisatie

In anderhalve dag geven we je inzicht in de verschillen tussen een basisanalyse en een analyse die maakt om groepen te husselen. Je leert analyseren op subgroepen en lastervaring. Hoe komt het dat kinderen groeperen of last ervaren en welke mogelijkheden heb je bij een herverdeling? Tijdens de eerste dag (onder schooltijd) bekijken we 2 groepen die (hypothetisch) worden herverdeeld. 2 analyses in de ochtend en aansluitend in de middag een potentiële verdeling voor 25% van de totale groep. Tijdens het middagdeel gaan we bevindingen checken en de keuzes beargumenteren vanuit de theorie. Bijeenkomst 2 zal buiten schooltijden gepland worden. Zoals je gewend bent wordt er weer een videoanalyse gevraagd en zullen er ondersteunende opdrachten zijn tussen de bijeenkomsten.

Investering: 475 eu. per persoon

Jonge kind specialisatie

In twee bijeenkomsten geven we inzicht in de verschillen tussen een analyse bij het jonge kind en een analyse vanaf groep 3. Je kunt een basisanalyse altijd inzetten en dit geeft nog steeds een betrouwbaar beeld van de huidige groepsdynamiek en vorming. Maar door de wisselingen in een kleutergroep en de vele stormmomenten die dit meeneemt, hebben we een specifieke analyse voor het jonge kind ontwikkeld.
Tijdens bijeenkomst één draaien we een Jonge kind analyse op een deelnemende school. Bijeenkomst twee zal buiten schooltijden plaatsvinden. Zoals je gewend bent, wordt er een videoanalyse gevraagd en zullen er ondersteunende opdrachten zijn tussen de bijeenkomsten..

Investering: 350 eu. per persoon

Aanmelden

Meld je aan voor een van onze nascholingen bij onze opleidingsmanager, Kelly. Zij zal er persoonlijk voor zorgen dat jouw aanmelding met grote zorgvuldigheid verwerkt wordt!